Waarom een bedrijf moet blijven investeren in webdesign

webdesign

Dat een bedrijf tegenwoordig niet meer zonder een website kan dat is voor iedereen wel duidelijk. Wat echter nog niet iedereen weet is dat wanneer de website online staat, dat u hier nog niet klaar mee bent.

De bedoeling van een bedrijfswebsite is dat deze geld opbrengt. De investering voor het laten maken van de website door een webdesigner moet dus terugverdiend worden en daar bovenop nog een leuke winst. Als u dit weet dan is het ook makkelijker te accepteren dat een bedrijf ook moet blijven investeren in webdesign. Dit zal er namelijk onder andere toe leiden dat u meer winst maakt met uw bedrijf via het internet.

Klanten realiseren met uw website

webdesignWanneer u als bedrijf een website start dan moet de doelstelling zijn om klanten te realiseren met uw website. Dit hoeft niet per se het direct verkopen van producten via de website te zijn. Mensen kunnen ook via het internet uw contactgegevens vinden en vervolgens bellen of langskomen om uw klant te worden. Om dit te realiseren heeft uw website een goed webdesign nodig, daar kan webdesignkaart bij helpen. Bezoekers moeten bijvoorbeeld snel en makkelijk uw contactgegevens kunnen vinden. Daarbij moet de website ook uw bedrijf een goede uitstraling geven.

Werken aan conversie optimalisatie

Een reden waarom u als bedrijf moet blijven investeren in webdesign is dat u moet werken aan conversie optimalisatie. Als we het doel nemen dat via de website klanten gerealiseerd moeten worden. Dan kunnen we hier een conversiepercentage aan hangen.

Wanneer bijvoorbeeld gemiddeld voor iedere 100 bezoekers 1 persoon een klant wordt, dan is het conversiepercentage 1%. Door het webdesign steeds te verbeteren kunt u dit percentage verhogen. Als u het design van de website iets aanpast en nu 2 van de 100 bezoekers tot klant kunt maken, dan heeft u hiermee de winst die u met de website kunt realiseren in een keer verdubbeld.

Veiligheid en design op orde houden

Het werken aan conversie optimalisatie, en daarmee de winst uit de website van uw bedrijf, is niet de enige reden om in webdesign Maastricht te blijven investeren. De investering is namelijk ook noodzakelijk om de veiligheid en het design van de website op orde te houden. Een verouderde website is een makkelijk doelwit voor hackers. Zij kunnen waardevolle informatie stelen of links op uw website zetten naar websites waar uw bedrijf liever niet aan gelieerd wil worden. Daarbij zal een verouderd design ook een slechte indruk van uw bedrijf geven.