Motion design inzetten voor een bedrijfsvideo te laten maken

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat video een populaire manier is om een promotie te doen. Steeds meer bedrijven zien hier de mogelijkheden van in. Bij een bedrijfsvideo denken veel mensen al snel al een soort rondleiding door het bedrijf met een cameraploeg. En alhoewel dat zeker een mogelijkheid is, zijn er natuurlijk nog legio andere mogelijkheden om een video in te zetten.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een tandarts die in de wachtkamer een video wil afspelen over het proces, zodat mensen minder zenuwachtig zijn als ze de behandelkamer in komen. Maar ook kan er een video gemaakt worden waarin bepaalde zaken over het bedrijf, product of dienst worden uitgelegd. En dit kan natuurlijk een fysieke persoon zijn die voor de camera iets uitlegt, maar hier kan ook een animatievideo voor gebruikt worden. Bekijk The Motion3 ook eens voor meer informatie over het onderwerp.

Animatievideo’s zijn hip en populair

Bij steeds meer bedrijven zien we animatievideo’s terugkomen. Het is hip en veel bedrijven kiezen ervoor om op deze manier bepaalde zaken te duiden. Dergelijke video’s kunnen ook relatief snel worden opgezet. De klant komt met het verzoek om een video te maken en vervolgens gaat het bedrijf meedenken over het concept.

Zodra dit is goedgekeurd, kan de video worden gemaakt. Vaak zien we dat hier motion design voor gebruikt wordt. Op deze manier kunnen er bewegende animatiebeelden worden gemaakt voor de video. En dat geeft een heel leuk en hip effect. Zodra de video is opgeleverd kan het bedrijf de video in de marketing gaan gebruiken of op andere plaatsen. Is jouw bedrijf ook toe aan een goede animatievideo?